Pui dărios și drăgăstos

Puiul nostru dărios și extra matinal s-a trezit și a venit voioasă la noi - mami, tati, îmi cântați la mulți ani?  Mergem la munte cu mașina, sus , sus să facem un picnic? Mie îmi pace mult la munte. Și-mi pace să merg cu voi. Mami, tati, eu vă iubesc tare mult. Ne uităm la omulețul ăsta frumos cu replici tare haioase scoase din desaga lui inocentă și suntem tare bucuroși că ne-a ales să-i fim părinți. În cei trei ani de  zile, ne-a învățat atât de multe , ne-a trecut prin nenumărate stări, mai bune, mai nebune, mai ușoare, mai grele. Ne-a oglindit în multe dintre valurile vieții. Ne-a demonstrat că atunci când e copil prin preajmă, mai trebuie să lași din frâiele controlului. Ne-a învățat ce înseamnă răbdarea, ne-a mângâiat la ceas de suferință mare, ne-a reconfigurat ca și cuplu. Ne-a izbit , ne-a răvășit, ne-a ciufuliut.  Ne-a dat o lecție supremă - să renunțăm la proiecții și să acceptăm ideea că un copil e unic  și se naște într-un anumit fel, iar noi ca și părinți, putem să-l modelăm, dar să  nu cumva să încercăm să-l schimbăm. Ne-a  introdus în tainele sfinte ale sensibilității.
Este bucuria noastră mare. Îmi doresc să fim sănătoși și să-i fim alături zeci de ani. Să fie sănătoasă și să aiba un drum lin în viață. Să muște cu poftă din iubire, să deguste cu răbdare din nefericire,
să  iubească și să prețuiască viața. Să adauge  doze de empatie și compasiune  la turta vieții. Să aibă zâmbete mereu în buzunare, să-și descopere misiunea în acest univers mare și să fie bine cu ea însăși.
Mulți ani frumoși, pui dărios și drăgăstos!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A lucra de acasă - beneficii & dezavantaje

Pasiunea pentru contactul uman

Educația alimentară din bârlog