Să ne mai culturalizăm, zic

Cartea "Părinți liniștiți, copii fericiți" m-a inspirat mult și în ultima vreme, încerc să fur câte o zi - două pe săptămână în care să fac lucruri dragi inimii mele. Să-mi refac stocurile de energie, să  ajut la regenerarea neuronilor lipsă și să-mi înfrumusețez viața. Avem programele încărcate, joburi solicitante, responsabilități mari ca și părinți, suntem grăbiți, nervoși, stresați, tehnologizați,  dar asta nu înseamnă că nevoile noastre interioare trebuie să se risipească. Nevoi care ne definesc pe noi ca și oameni.  Viața e  tare frumoasă și nu se merită să trăim doar pentru concedii și weekenduri. Doar pentru copii sau doar pentru serviciu.  În acest sens, nu mai susțin principiul conform căruia lucrurile frumoase se fac doar în weekend sau doar în concediile îndepărtate , așa că dau  un search pe google și aleg ce mi-ar plăcea să fac. Oferta e colosală, ține doar de mine să vreau și să fac activ lucruri în acest sens.
Sunt la capitolul filme  în perioada aceasta și  două seri pe săpătămână sunt alocate acestui subiect. Sunt cinematografe în București unde  biletele sunt chiar la un  preț foarte mic și  filme cu teme profunde.  Am pus pe hârtie și câteva  filme interesante , la unele am fost, la altele  trebuie să mă organizez să ajung - Trei panouri în afara orașului Ebbing, Missouri, Loveless (o poveste foarte tristă despre lipsa de iubire în viața noastră ca oameni și cum se transmite pe linie de părinți această lacună emoțională), Atelierul , The Post - Secretele Pentagonului , Red Sparrow. Pe lângă filmele comerciale, se derulează acum Festivalul internațional de film și documentar One World Romania - http://oneworld.ro/2018/l/ro/ unde rulează multe filme interesante  la diverse cinematografe din oraș. Unul dintre locurile frumoase care merită vizitate este cinematograful Elvira Popescu - https://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco. O clădire tare frumoasă de pe Bvd. Dacia. 
Ca și idei de weekend, sunt foarte frumoase și expozițiile de la Muzeul Național de Artă al României - Galeria de Artă Veche Românească , Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Europeană. Au o ofertă de tablouri care mi-a plăcut.  M-a impresionat mult și reprezentația pentru copii susținută de Marian Râlea- Magicianul de la Odeon în care copiii sunt încurajați să urce pe scenă și poveștile sunt interactive și pline de voie bună.  Mai are spectacole pentru copii  și la Teatrul Național - https://www.mystage.ro/spectacole/teatrul-national-pentru-copii-60.
Clipe de cultură de calitate care ne colorează viața.
Să aducem frumosul în  sufletul nostru!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pasiunea pentru contactul uman

A lucra de acasă - beneficii & dezavantaje

Despre echilibristică și asumări