Te invit la un prânz romantic în living

Când ai un copil mic, depinde în totalitate de tine și alegi  ca și părinte să îi respecți cu sfințenia rutina, nu prea mai poți să pleci oricând ai chef fără o oarecare planificare în spate și un respect pentru tabieturile lui. Plus că mai intervine și o doză consistentă de imprevizibil și nu ți se îndeplinesc mereu planurile mărețe.
Recunosc că  mai sunt zile în care rememorez cu nostalgie diminețile sau  zilele în care plecam spontan într-o cafenea , restaurant și savuram acele clipe în doi. Sau ne urcam în mașină și plecam în excursie cu energie și voie bună.  Din doi, ne-am făcut trei și e mult mai frumos din alte puncte de vedere. Asta nu înseamnă că trebuie să uităm ce înseamnă să mai petreci timp în doi. Cred maxim că orice cuplu, pentru a rămâne viu, are nevoie de acele ore, jumătăți de zi, o zi, două, trei, asta depinde și de copil și de ajutoarele pe care le are în preajmă ca să nu uite cine este partenerul lui de viață. O surpriză, o floare, un bilețel lăsat ascuns, mici detalii ce ne duc cu gândul la odinioară ne fac viața mai frumoasă. Timpul petrecut cu odrasla e total diferit de timpul petrecut în cuplu, iar înstrăinarea își face simțită prezența mai ales în familiile unde cuplul uită de el și de ea și se focusează complet către copil. Nu mai e acea energie , dispar acel tonus , acea scânteie  și poveștile interesante de dragoste se pierd undeva pe drum. 
Cu un pic de imaginație, spontaneitate, chef și voință,  poți face echipă faină  cu soțu / soața ca ca să mai aduci un pic de romantism în rutina zilnică, pe un somn de prânz al odraslei.  Unul rămâne și  se ocupă de tabieturile copilului, hrănit, jucat , adormit, celălalt dă o fugă până în Carrefour, aruncă în coș niste creveți dolofani de la galantarul de pește, o sticlă de vin bun și niște ciocolată belgiană. Soața operativă  îi curăță fuga fuga de toate alea, îi scaldă în unt și usturoi, îi stropeștie cu un vin și gata masa. Soțu aranjează frumos masa, scoate un pahar ochios și pune o muzică bună. Și uite așa iau amândoi prânzul romantic în livingul din bârlog.   Odrasla se trezește și toată lumea e bucuroasă.  Iar ei trăiesc fericiți sau  măcar încearcă asta până la adânci bătrîneți. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A lucra de acasă - beneficii & dezavantaje

Pasiunea pentru contactul uman

Educația alimentară din bârlog