Să ne colorăm viața cu un hobby

În agitația lumii în care trăim, pot spune cu tristețe că uităm să ne mai relaxăm, să ne mai bucurăm de orele petrecute dincolo de birou / muncă. Să ne aerisim mintea și în timpul săptămânii, nu numai în weekenduri.Să ne colorăm un pic viața. Cu orice ne poate face nouă plăcere. 

Mi-aduc aminte cum mulți oameni cu care am intrat în contact de-a lungul timpului îmi mărturiseau cu naturalețe că nu au ce face efectiv acasă  sau că nu își iau concediu dacă nu pleacă undeva. Care erau uitați la birou după ce li s-a încheiat programul. Mă gândesc că poate pentru ei pasiunea jobului era echivalentă cu bucuria pe care ți-o oferă un hobby și clar nu trebuie judecați în acest caz.
Pe de altă parte sunt mulți oameni ce nu concep să își ia o zi liberă în care să facă lucruri ce îi relaxează, îi detașează de rutina zilnică. Nu trebuie nici ei judecați, doar îndrumați spre un alt mod de a privi viața - uneori e bine să avem acel  moment de relaxare, de introspecție deoarece aceste clipe ne pot aduce o energie incredibilă.
Poate dacă am căuta în marea de lucruri ce ne înconjoară ceva care să ne placă sub cele mai variate și simple forme,  ne-am  schimba un pic perspectiva asupra felului în care timpul liber trebuie prețuit. 
Prin tot ce scriu nu înseamnă că am o atitudine critică cu privire la această categorie de oameni  căci  am făcut și eu parte mult timp din ea, doar că mi-ar plăcea ca oamenii să petreacă mai mult timp în a-și căuta diverse activități ce îi bucură și pentru care să își dedice timp deoarece satisfacția e pe măsură.
Pot spune cu mâna pe inima că până acum câțiva ani, nici eu nu eram vreo fană desăvârșită a hobby-urilor, îmi plăcea cu ardoare să ies în oraș, să socializez, să călătoresc, dar nu aveam o activitate concretă ce se poate numi hobby până în momentul în care mi-am descoperit pasiunea pentru două lucruri dragi inimii: crearea de bijuterii și fotografiatul.  Și de atunci, viața a devenit mai frumoasă, mai colorată, mai luminoasă.
Talentul și plăcerea de a crea o bijuterie, le-am descoperit în urma unei campanii de  strângere de fonduri pentru o minune de copil  ce se lupta cu o tumoare cruntă, ajutat de mama sa - o femeie deosebită - un munte de voință și iubire. În acel moment,  m-am mobilizat cu o prietenă foarte bună și am croșetat foarte multe mărțișoare pe care le-am vândut pentru a strânge bani. Am învățat de la zero să lucrez cu ața, să combin culorile, să creez modele mai ușoare sau mai grele.  Am început să combin diverse tehnici, să descopăr ce îmi place, să-mi antrenez răbdarea, să-mi eliberez mintea de tot ce se acumula peste zi  și să realizez foarte multe accesorii pe care ulterior le și vindeam, cu precădere de Paște, de Crăciun. 
Așa a luat naștere un proiect de suflet în vara anului 2012: http://atelieruldere-creatie.blogspot.ro/. 
Jobul de mamă nu a mai fost așa permisiv cu acest hobby în ultimele luni, dar din când în când scot cutia cu mărgele și accesorii sau croșeta cu ațele colorate și intru într-o lume minunată, uit de tot și mă încarc spiritual enorm. Mă gândesc cu seriozitate să creez alte bijuterii frumoase și colorate poate pentru Crăciun, anul acesta.

Acest hobby m-a ajutat să valorific mai mult orele de după job și alte multe nopți albe  sau zile de concediu pe care le luam efectiv pentru a crea.
Crearea de bijuterii a rămas și va fi ceva ce îmi înfrumusețează viața și recunosc că mi-aș dori cu ardoare să prind vremea pensiei când aș dedica o mare parte din timp  handmade-ului sub diverse forme. Nu e mai mare bucurie să iasă ceva din mâna ta, inima ți-e inundată de bucurie, liniște, relaxare și armonie. 

Cealaltă pasiune - fotografia -  m-a ajutat să observ mai bine tot ce ne înconjoară în lumea asta iubind enorm de mult natura și frumusețile ei. M-a făcut să iubesc fotoreportajul și să fotografiez evenimente importante din viața noastră ca oameni. S-a îmbinat perfect cu dragostea de a călători, toate la un loc reprezentând comorile mele de preț.

Viață cu hobby-uri frumoase!








Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Pasiunea pentru contactul uman

A lucra de acasă - beneficii & dezavantaje

Educația alimentară din bârlog